Close

Hajuerottelu

Hajuerottelu
 

Sukella kiehtovaan hajumaailmaan!

Hajuaisti on koiran vahvin ja tärkein aisti. Hajujen avulla se kommunikoi ja saa tietoa ympäristöstään. Keskikokoisella koiralla on n. 220 miljoonaa hajusolua. Koira pystyy erottelemaan jopa 2000 erilaista hajua. Koiran hajuaistia hyödynnetään monissa tehtävissä (esim. pelastus-, huume-, raha-, home- ja lutikkakoirina sekä erilaisten sairauksien ilmaisijana).

Haistelu on koiralle lajityypillistä toimintaa ja koira hyötyy siitä monin tavoin; koira rauhoittuu, hajuaistin käyttö harjaantuu, ongelmanratkaisukyky kehittyy. Liikunta ei korvaa haistelutarvetta.

Hajuerottelu on koulutusmenetelmä, jossa koiralle opetetaan hajun tunnistaminen muiden hajujen joukosta. Koira oppii erottelemaan tietyn hajun annetuista näytteistä.

Kun koira ja ihminen oppivat koulutusmenetelmän, he voivat opettaa merkityksellisen hajun etsintää ensin purkkien joukosta ja sitten ympäristöstä.

TopHajuerottelun alkeet

Hajuerottelu"Hajuerottelun alkeet -kurssilla harjoitellaan hajun tunnistamista ja ilmaisua. Koiralle koulutetaan ilmaisukäytös ja harjoitellaan erottelua purkkiradalla.

Kurssilla jokainen ohjaaja valitsee itse haluamansa harjoituskohteen hajun. Hajuina voi olla esim. mausteet, tee, kahvi tai nose work hajut… Myöhemmin, kun koira osaa erottelun, voi hajun helposti vaihtaa tai opettaa uudelle hajulle uuden ilmaisun.

Harjoitukset tehdään yksitellen. Toiset kurssilaiset voivat seurata toistensa harjoituksia. Koirakolla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta hajutyöskentelystä.

 

Kurssin tiedot

  • 5 yksilöllistä harjoituskertaa
  • Max. 8 osallistujaa
  • Hinta € / koira (sis. alv 24%)

Seuraavat ajankohdat:

.
.

 

TopEtsintäryhmä

HajuerotteluHajuerottelun alkeet-kurssin käyneille tai vastaavat taidot osaaville koirakoille jatkokurssi etsinnän parissa.

Etsintäryhmässä harjoitellaan etsintää erilaisissa ympäristöissä. Koulutuspaikat vaihtuvat. Kurssi soveltuu nose work-harrastajille.

Harjoitukset tehdään yksitellen sisällä tai ulkona. Toiset kurssilaiset voivat seurata toistensa harjoituksia.

Kurssin tiedot

  • yksilöllistä harjoituskertaa
  • Max. 8 osallistujaa
  • Hinta € / koira (sis. alv 24%)

Seuraavat ajankohdat:

….