Close

Nose Work

Nose Work
 

Nose Work – kaikille sopiva uutuus!

Nose Work sopii kaikille koirille sekä ohjaajille! Tähän lajiin on helppo lähteä mukaan. Ryhmissä harjoitellaan aina yksi koira kerrallaan, joten aratkin koirat ovat tervetulleita lajin pariin!

Mitä Nose Work on?

Nose Work on USA:ssa kehitetty harrastuslaji koirille. Rescuekoirien aktivoinnista kehitetty nenätyöskentelylajin huomattiin parantaneen koirien hyvinvointia. Nykyisin K9 Nose Work on suosiotaan kasvattanut kilpailulaji USA:ssa.

Nose Work on mukavaa puuhastelua, tehokasta aktivointia ja helppoa toteuttaa kotioloissa, mutta myös tavoitteellista harrastusta mikäli tähtäimessä on kilpaileminen. Kouluttaminen perustuu palkitsemiseen ja koiran oman toiminnan kannustamiseen. Koira koulutetaan tunnistamaan esimerkiksi eukalyptuksen, laventelin ja laakerinlehden hajujaKoira oppii erottamaan etsittävän hajun ja ilmaisemaan sen jollain koulutetulla käytöksellä.

Nose Work kilpailulajina

Nose Workissa on neljä kilpailuluokkaa: luokka 1, luokka 2, luokka 3 ja Eliittiluokka. Jokaisessa luokassa on neljä erilaista etsintäosiota: laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä. Koiran tulee etsiä etsittävä haju tietyn ajan sisällä. Etsittävät hajumäärät kasvavat mitä korkeimmalle luokille noustaan.

Nose Work lajista voi käydä lukemassa lisää lajin yhdistyksen sivuilta

http://www.noseworkfinland.com/

TopNose Work alkeet – yli 4kk ikäisille koirille

Nose Work alkeetNose Work alkeet -kurssilla opitaan lajin harrastuksen perustaidot. Harjoitukset aloitetaan laatikkoetsinnällä siitä edeten sisäetsintään koirien edistymisen mukaisesti. Koirakot harjoittelevat aina yksitellen. Muut ryhmäläiset voivat seurata toistensa harjoituksia.

 

 

Kurssin tiedot

  • 5 yksilöllistä harjoituskertaa
  • Max. 8 osallistujaa

Seuraavat ajankohdat:

 

 

TopNose Work jatkoryhmä

Nose Work jatkoNose Work jatko-kurssilla jatketaan yksilöllisesti harjoituksia lajin parissa. Tämä kurssi soveltuu Nose Work alkeet-kurssin käyneille tai vastaavat taidot omaaville koirakoille. Kurssilla harjoitellaan sisäetsintää, laatikkoetsintää, ulkoetsintää ja ajoneuvoetsintää koirakoiden edistymisen mukaisesti. Muut ryhmäläiset voivat seurata toistensa harjoituksia.

Koulutuspaikat vaihtuvat.

 

Kurssin tiedot

Seuraavat ajankohdat:

Katso ajankohta treeneistä Hajuerottelu otsakkeen alta (etsintäryhmä)!